Mirte Van Wijngaarden

RUNWAY

ATMOSPHERE

Photography by Peter Stigter

Victorius

 

De ss’15 collectie van jong design talent Mirte van Wijngaarden is een vertaling van de overtocht van jongen tot man. De reis des levens waarin de jongeman opzoek gaat naar zijn eigen identiteit vol emotionele obstakels, die hij zal moeten trotseren.

 

In de collectie toont Mirte deze strijd door veel contrasterend materiaalgebruik: unieke stoffen met speciale coatings en veel verschillende natuurlijke materialen, waarbij je kunt denken aan jutte, linnen, leer en katoen. Ook de zelf ontwikkelde stof is een opvallend statement binnen de collectie. Geïnspireerd door het Maliënkolder in combinatie met het harnas werd een jutte basis bewerkt met latex en vervolgens met leer en lood, waarmee uitgesproken vormen worden gecreëerd.

 

Tevens heeft de jonge ontwerpster zelf een print ontwikkeld die bij verschillende stuks weer terug is te zien. Deze print refereert naar de weg die de man aflegt binnen zijn persoonlijke ontwikkeling. De materialen en prints zijn gecombineerd met details die doen denken aan de littekens die hij oploopt tijdens zijn emotionele obstakels. De kleuren van de collectie zijn geïnspireerd op de natuur en worden gecombineerd met verschillende army-tinten.

 

 

 

Over Mirte van Wijngaarden…

 

Mirte van Wijngaarden is in 1987 geboren in Breda. Al op vrij vroege leeftijd kwam ze er achter dat mode haar passie was.

 

In 2013 ronde Mirte haar studie mode af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

 

Na haar studie heeft Mirte  de designcompetition van Modefabriek x PRJCT AMS gewonnen. Nu is een jas van haar afstudeercollectie in productie en te koop in de vestigingen van PRJCT AMS.

 

Mirte van Wijngaarden haar werk is herkenbaar door de mannelijkheid die zij op eigen wijze terug vertaald binnen de kleding. Dit is terug te zien binnen onafgewerkte details en verschillende brute materialen en structuren.