David Laport

David Laport | Pro Lab Show

 

Op vrijdag 24 januari showt ontwerper David Laport tijdens Mercedes Benz Fashion Week een collectie bestaande uit 12 vrouwelijke looks geïnspireerd door de bloem. Als ex bloemist weet Laport de inspiratie als geen ander te vertalen naar een jong en innovatief beeld. De Papaver, Annemoon en de Helleborus weerspiegelen het gevoel en fragiliteit die de ontwerper voor ogen heeft en zijn letterlijk verwerkt in een aantal looks.

 

De look is modern, fris en licht experimenteel met een hoofdrol voor plissé, in elke vorm. Een top gedragen op een transparante volumineuze nylon rok wordt afgewisseld met kalfs- en lakleren tops en broeken voor een rauwer randje. Naast pasteltinten als zalmroze en mintgroen worden ook kleuren als donkergroen en bordeauxrood gebruikt om daarmee het contrast, net als bij de bloem, te versterken.

 

David Laport (1986) studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.Met zijn experimentele finalecollectie van wind-blown up-silhouetten kreeg hij veel media-aandacht. Na een jaar als freelancer gewerkt te hebben is het nu tijd om een ​ ​volgende stap te zetten. Voor deze Vodafone Firsts Fashion Lab show kreeg David Laport support van het Stimuleringsfonds.